Energycoach - Healing, coaching og spirituell veiledning
Krystallenergi
 
Noen sier at steiner og krystaller er frossen engergi. Det er på sett og vis riktig. Dvs, alt er energi, du og jeg, stolen du sitter på og alt annet her i verden er bygget opp av de samme partiklene. Hvis du så på hånden din under et veldig sterkt mikroskop, ville du se at det som for det vanlige øye ser ut som en fast og separat masse, i virkeligheten er i konstant bevegelse og i kontakt med det som er rundt. Vi er alle forbundet og langt fra så isolert fra hverandre som vi gjerne har blitt vant til å tro. Alt er til syvende og sist energi, men i forskjellig tetthet
og i forskjellig frekvens. Krystaller har ofte en veldig klar og høy frekvens og virker dessuten som energiforsterkere. Det er derfor det brukes kvarts/bergkrystall i for eksempel klokker, radioer osv. Når vi er i kontakt med krystaller, kan de hjelpe oss med å forsterke og fokusere og tilføre energien vi er ute etter til vårt eget energifelt. Steinen finner gjenklang og forsterker frekvensen og med det fokuset får vi mer av den utvalgte energien. Forskjellige steinarter og
krystaller har forskjellige egenskaper tilskrevet seg etter den energien de har og hva de "er bra for". Krystaller virker som forsterkere og "anker" for engleenergier. (Se under)
 
Ved en healingkonsultasjon er det ofte jeg intuitivt velger ut noen krystaller som du kan ha nytte av å bruke, både underveis i timen og i hverdagen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bergkrystall (lemurian starseed) og rosenkvarts
 
 
Noen anbefalte krystaller
 
Obsidian:Obsidian er egentlig vulkansk glass., og er veldig bra for jording, beskyttelse mot lavenergier (inkl det vi kaller "spøkelser"), da den danner et skjold rundt deg og gir trygghet og styrke. Finnes blant annet i fargevariasjonene sort, regnbue, grønn, "gull", "sølv" og snøfnugg. Min store personlige favoritt er regnbueobsidian, som er veldig sterk og veldig mild samtidig.
Erkeenglene Jophiel, Michael og Raziel knyttes til engergien i obsidian.
 
Rosenkvarts:En fantastisk, kjærlighetsfull healingstein. Den gir betingelsesløs kjærlighet, hjelper oss å lære å elske igjen og åpner for medfølelse og empati. Er flott til healing av alle typer, alene eller sammen med andre krystaller. Fin mot blant annet muskelsmerter, forkjølelse, hodepine, kjærlighetssorg m.m. Erkeengelen som assosieres med denne krystallen er Ariel.
Mitt tips: Finn en som er veldig rosa, da har de mest av denne spesielle energien. Dog som alltid,  følg din intuisjon og velg den du føler deg trukket mot!
 
Selenitt:En vakker, skimrende engleaktig, hvit krystall. Den klarner energien i alle chakraene, renser og løfter energien og vår bevissthet oppover. Denne klare, fine krystallen knyttes til Pleiadene, og til erkeenglene Haniel og Michael.
 
Fluoritt:En etter min mening utrolig vakker og fasinerende krystall, som er flott til meditasjon, derunder som forsterker under dyrekommunikasjon, hjelper med spirituell vekst, jording og fokus. Dessuten er den lilla og klare varianten flott mot forkjølelse og bihuleproblemer. 
Finnes i blå, klar, grønn, fiolett gul, og erkeenglene som knyttes til dette mineralet er Raphael, Uriel, Chamuel og Raziel.
 
Ametyst: Flott for drømmearbeide og meditasjon, åpner og styrker tredje øye-chakra og kronechakra. Styrker klarsyn, er bra mot hodepine og gir en beskyttende og rolig energi, -det er noe definivft "kongelig" over den. Ikke overraskende er det erkeengelen Michael som jobber med oss gjennom denne. :-)
 
Bergkrystall: En flott krystall som bokstavelig talt kan brukes til alt. Programmer den til det du vil dedikere den til, eller bruk den til å forsterke andre krystaller. Harmoniserende, åpner for muligheter og klarner og løfter energien og vår bevissthet. En hel hærskare med erkeengler jobber med oss gjennom bergkrystall, deriblant Raphael, Michael, Haniel og Sandalphon. 
 
Safir:Styrker intuisjon og kommunikasjon. Gir ro og styrke til å si din sannhet og være den du virkelig er. Blå safir er flott til å styrke og åpne halschakraet. Erkeenglene Michael, Gabriel og Raziel arbeider med energiene i denne edelstenen.

 
Hvordan velge og bruke krystaller?
Det beste er å velge steinen intuitivt, du vil ofte instinktivt bli trukket mot de steinene som er bra for deg. Husk at dette gjelder også skriftlig, så allerede ved å lese teksten med eksemplene over, har du sikkert fått en følelse for hva du kunne tenke deg.
 
Selv om det er mange fantastiske steiner å få kjøpt, kan du få utrolig mye healing, kraft og beskyttelse av steiner som du finner ute i naturen. På stranden eller i skogen. Se deg rundt når du går, plukk opp steinen du føler deg trukket mot, og kjenn etter om den føles riktig for deg. Ikke undervurder en liten bit marmor eller for den saks skyld en vanlig gråstein! Spør steinen mentalt om den vil være din. Det kan kanskje høres litt rart ut, men det er et samspill i energien mellom deg og steinen, så det er viktig at dere er "enige". Noen steiner hører til ute i naturen (og mange vil gjerne hjelpe deg der og da, før du går videre), mens andre er helt klare for å bli med hjem. Behandle stenene med respekt og omtanke, som de gode venner og redskaper de er.
 
Gode steinbutikker har kunnskap om hva steinene og krystallene egner seg til, men følg alltid magefølelsen.
 
Når steinen er nykjøpt, er det viktig å rense den og kanskje "lade" den opp også.
 
Føl energien: Hold den i hånden; prøv med først den ene og så den andre for å se om du merker forskjell. Kjenn hvilke følelser som kommer opp, føl hvilke steder i kroppen energien går. Velg et sted på kroppen intuitivt hvor den kan jobbe mens du hviler eller sover. Bare prøv deg frem. Du kan også ha krystaller under hodeputen eller på nattbordet, i stua osv, alt etter bruk. Mange steiner kan fås som eller settes i kjede til å bære rundt halsen, og de minste løse kan du bære med deg om dagen i en bukselomme eller i bh'en! :-) 

Metoder for å lade opp stein:
  1. Skyll krystallen i rennende, kjørlig vann mens du tenker på hvordan den renses og får tilgang til ny energi.
  2. Be englene og guidene dine om å rense og lade den opp for deg. Hold den i hånden og føl det skje!
  3. La den ligge en dag eller fler ute i solen* og/eller under fullmånen. Du kan evnt legge den i vinduskarmen, men det fungerer best helt ute der lyset treffer den direkte.
  4. Ute i naturen: La krystallen ligge 20 min*i en rennende bekk/ i klart vann, så blir den sprakende ren og ladet opp! Du kan også grave ned en utmattet stein og grave den opp igjen noen dager-uker senere.- Kan du ikke gå ut i skogen eller hagen, så kan den fint ligge på bunnen av en blomsterpotte!

*Noen steiner kan bli bleket i fargen av for mye sollys. Dette gjelder for eksempel rosenkvarts og amethyst.

* Ikke la krystallen bli liggende i vann med mindre du har forsikret deg om at den tåler det. Noen går rett og slett i oppløsning, f.eks. labradoritt, selenitt og lapis lazuli.